ELVERUM: På Revelberget seter er det god stemning og sommer i luften. Dyrene beiter, ungene leker og lukten av vafler kiler i nesen. Familien Sandberg ønsker alle hjertelig velkommen til åpen seter.

- Dette blir vår syttende sommer her på setra, sier Bjørn Sandberg.

Det hele startet med at eldstedatteren hans drev med fjellridning i Hallingdal.

- Da fjellridningen sluttet, måtte vi finne på noe lurt. Vi hadde for mye hest, forteller Sandberg.

- Vi visste at det lå noen fine plasser her oppe, så vi reise for å kikke, og fant dette stedet. Vi kjente ikke eieren, men vi visste at her skulle vi drive seter!

Og slik ble det. Eieren av seteren var positiv, og familien Sandberg kom raskt i gang med seterdriften.

En levende seter

- Nå har vi hester, geiter, høner, kaniner og marsvin. Vi tilbyr blant annet barneridning i terrenget, det er populært, sier Sandberg. Han står og steller med en svart shetlandsponni kalt Elvis, som går løs sammen med flere av hestene.

- Hestene blir veldig rolige av å få leve naturlig. De har mye frihet, og slipper å gå helt oppå hverandre med så store områder. Slik finner de lettere sin plass i rangstigen, og flokken blir fredelig, forteller han.

Markedsdag på setra

- Noe av det beste med seterlivet er å nyte stillheten. Det er som regel rolig her oppe, selv når vi har gjester, forteller Sandberg.

- På markedsdagen den 2. august blir det folksomt, gjerne rundt 300 personer. Det blir besøk av håndverkere og Matriket, og det blir bakst av brød i steinovn. Det er morsomt med slike dager også, sier han.

Familien har åpen seter til og med siste helga før skolestart i august.

- Velkommen til seters!