Elverum: Målsettingen med Ungdomssymfonikerne var å gi unge musikere på veg mot en profesjonell karriere erfaring i å spille i et fullt utbygd symfoniorkester og å fremføre sentralt orkesterrepertoar.

Flere hundre musikere har spilt i orkesteret, mange av dem er siden ansatt i profesjonelle orkestre i Norge og i utlandet.

Dirigenter og solister

Rekken av dirigenter og solister som har spilt sammen med Ungdomssymfonikerne disse 42 årene er lang,

Noen av dirigentene og solistene som Ungdomssymfonikerne har spilt med de siste årene er Leif Ove Andsnes, Truls Mørk, Solveig Kringlebotn, Håkan Hardenberger, Barbara Hendricks, Henning Kraggerud, Håvard Gimse, Arve Tellefsen, Elisabeth Nordberg-Schulz og Ole Edvard Antonsen.

Flere av både solistene og diritgentene har opptrådt på Festspillene i Elverum og på konserter i Terningen Arena.

Viktige turnéer

I 1997 ble orkesteret invitert til å fremføre alle Beethovens symfonier under ledelse av Marc Soustrot på Beethovenfestivalen i Bonn.

I år 2000 spilte orkesteret og solist Håvard Gimse på Verdensutstillingen 2000 i Hannover og festivalen Young Euro Classic i Berlin. I 2002 turnerte orkesteret til Bergen, Stavanger og Oslo med solist Leif Ove Andsnes og dirigent Ole Kristian Ruud.

Ungdomssymfonikerne gjestet i 2006 igjen Berlin og Young Euro Classic festivalen der de høstet strålende kritikker.

Årene 2007 og 2008 inngår orkesteret et omfattende samarbeid med Kulturhovedstaden Stavanger2008 med konserter på flere av byens konsertarena.

Kilde: Ungdomssymfonikerne