• TAKKET: Anne Krogstie ble takket med blomster av Grete Nordbæk for arbeidet med å sy sammen teppet. FOTO: MAY NORDSVEEN

Elverum: Rekordforsøket, der tepper fra hele landet skal sys sammen og vises på Youngstorget lørdag, er et av innslagene i feiringen av Norges Kvinne- og Familieforbunds 100-årsjubileum.

270 lapper

Teppet i vakre farger består av 270 lapper og er 160 ganger 200 centimeter. Seks av medlemmene har strikket lappene, som er sydd sammen av Anne Krogstie fra Tunet.

– Jeg brukte to uker på det, forteller hun.

– Hun har hatt litt av en jobb, sier lokallagsleder Grete Nordbæk, som overrakte Krogstie en flott blomsterbukett som takk.

Lokallagene i Tørberget og Nybergsund har også laget sine like store tepper. De skal Nordbekk sy sammen med elverumsingenes når hun ankommer hovedstaden i dag for å delta i feiringen.

Langt

– Med teppene fra hele landet til et teppe, håper vi å komme langt i Guinness rekordbok, sier Nordbæk.

– De som vil ha teppet sitt med hjem, kan få det, men Frelsesarmeen har sagt seg villig til å ta imot teppet. De gjør også en samfunnsnyttig innsats, sier hun.

Nordbæk forteller at forbundet ble stiftet 15. september 1915 av Marie Michelet.

Stiftelse

– Lokallaget her i Elverum ble stiftet i 1929 og er 85 år. Det beste vi har gjort var å bygge Husmorlagets Hus i 1948. Vi startet også Ellens barneparkering i 1961, forteller hun.

I forbindelse med 80-årsjubileet i 2009, skrev Terje Thronæs historien om det aktive og samfunnsengasjerte lokallaget i Elverum Historielags årbok.

– Nå har vi etablert en stiftelse vedrørende Husmorlagets Hus. Der kan det søkes om midlene, som skal gå til barn og unge, sier Nordbæk.