Uansett vil det bli nok en tøff kamp i OBOS-ligaen, Mjøndalen har vært et formlagene i høst og ligger på 4. plass på tabellen - poenget bak Sandnes Ulf som har den viktige 3. plassen. Mjøndalen har siden 20. august vunnet 8 av 9 kamper!

Det ble altså en sterk og livsviktig borteseier mot Start på søndag.

- Vi er «forholdsvis» fornøyd med seieren ja! Det var morsomt for klubben, og ikke minst for gutta. Nå fikk vi igjen noe for det som har vært lagt ned av jobb over lang tid. Det var heller ingen «flakseseier», vi tok det for gitt at vi måtte ha litt tur for å få med oss noe hjem, men vi trengte ikke det heller. Nå har vi tatt 4 poeng mot ett av lagene som rykker opp, sier Elverum-trener Tore Fossum.

seier gir playoff

Selv om det har vært litt frustrasjon etter alle de uavgjorte kampene gjennom sesongen, 12 av totalt 29 kamper, så er de poengene gull verdt i dag. 

Før siste serierunde har nå Elverum skjebnen i egne hender, med seier er det klart at det blir playoff. 

- Det er veldig greit ja. Jeg tenker lite på hva som har skjedd i Fredrikstad med ny trener inn, jeg har bare fokus på det jeg får gjort noe med og det er eget lag. Vi følger jo med og det skjer mye rart i Fredrikstad. Det eneste vi har fokus på, er seier mot Mjøndalen. Det blir ingen forskjell fra de 29 foregående kampene, vi har fokus på oss selv, sier Fossum.

Igor Cukovic stod over Start-kampen med karantene, men er spilleklar igjen til kampen mot Mjøndalen.

- Vi har knapt hatt skader i år, og der har Freddy Storsveen (fysioterapeut og fysisk trener) gjort en kjempejobb. De få skadene vi har hatt, er slike skader som skjer i fotballen, men vi har nesten ikke hatt spillere ute med strekkskader, overtråkk eller lignende på de to siste sesongene. Vi har spilt mange kamper med både serie og cup i år, samtidig har jo gutta gått opp et nivå også. Vi var forberedt på hva vi gikk til og var klar på at vi måtte ha nok spillere i stallen til å tåle noen langvarige skader, forteller Fossum.

- forbereder oss som vi har gjort i hele år

Det er to kamper i siste serierunde som blir helt avgjørende for kvalifisering for både opprykk og nedrykk.

- Ja, det blir nok full fart i både Elverum - Mjøndalen og Fredrikstad - Sandnes Ulf. Både vi og Fredrikstad kjemper om kvalikplassen for å unngå nedrykk, mens Mjøndalen og Sandnes Ulf går for den viktige 3. plassen og hjemmekamper i videre kvalifisering for opprykk. Vi forbereder oss som vi har gjort hver eneste uke, vi tenker ikke på hva som skjer hvis det blir «slik eller slik», vi går for seier! sier Fossum.

I Start-kampen gikk Håkon Rønes inn som stopper-vikar for Igor Cukovic, mens Magnus Pedersen kom inn for Peder Nersveen. 

- Vurderinga på forhånd var at venstrekanten Espen Børufsen var en trussel vi måtte ta bort, og jeg vurderte at Magnus Pedersen var bedre defensivt én mot én enn det Peder er. Det fungerte jo bra det, Børufsen var ikke mye involvert. Magnus har gjort flere gode kamper mot spesielt gode venstrekanter, men jeg skulle ønske at han stod opp enda litt mer på trening og virkelige viser at han vil spille. Håkon har heller ikke spilt mye, men det er veldig betryggende for en trener å ha slike spillere i stallen, forklarer Fossum.

- Nå må publikum fylle opp stadion

Elverum satser på at sesongen ikke er over på søndag, men at de skal spille 2 kvalikkamper mot enten Raufoss eller Notodden.

- Vi går «all inn» for seier på søndag! Gutta fikk planen for HELE november i går, og den stoppet ikke på søndag for å si det slik, smiler Tore Fossum før søndagens utrolig viktig kamp. 

Kampstart er klokka 13.00 på Elverum stadion.

- Jeg er vel en av de få som har hatt trua i hele år, og har sagt at vi skal drive på til snøen kommer. Vi har vært i god form over tid nå, og det har ofte vært et problem spesielt for nyopprykkede lag, at de daler formmessig på slutten av sesongen. Det er 30 tøffe kamper og det er en lang sesong. Vi har vært gode til å stå i nedrykksstriden, det er beintøft å være i den situasjonen, men det har vi taklet bra. Nå håper jeg også at vi får fylt opp Elverum stadion denne gangen, det fortjener gutta, sier Tore Fossum.