• GODT MERKET: Det nye verkstedet er godt merket og det er så godt som ferdig.

Eva Øien, produktansvarlig Can-Am ATV hos SFG kan fortelle at de nå har pusset opp og åpnet et nytt ATV verksted. Dette er et tilbud de ikke har hatt før, da de har måttet dele verksted sammen med de andre virksomhetene i bedriften.

- Nå har vi fått laget oss et helt nytt ATV verksted som er tilregnet kun for ATV'er. Det gjør at vi får det litt mer fleksibelt med at vi får skilt det ut fra det «oljeklinet» i det store verkstedet vårt. Vi kommer nå lett inn og ut med ATV'ene fra det nye verkstedet uten at det forstyrrer det andre arbeidet, sier Eva Øien.

SFG startet i fjor med oppussing av verkstedet og nå gjenstår det bare en liten finpuss før det er helt ferdig.

- Verkstedet er så og si ferdig, men vi driver å pusser opp de siste elementene som løftebukker og slike ting. Men ellers så er verkstedet ferdig, smiler Eva Øien.

Markedsleder av Can-AM

SFG på Vestad industriområde har vært forhandler av Can-Am ATV i Hedmark siden 2014, og Øien forteller at de nå har blitt markedsledere i Hedmark på dette merket.

- Kundene er veldig fornøyde, og det er mange som har hatt andre merker før og nå kjører de Can-Am. Det er vi veldig fornøyde med og på disse årene har vi blitt markedsledere i Hedmark på Can-Am ATV, sier Eva Øien.

En ATV kan brukes til det aller meste, men mange av kundene til SFG bruker de også til ren moro. SFG har kunder innom som både bruker de til jobb og fritid.

- En kunde vi hadde innom her for en stund siden hadde en traktor. Men han ønsket å kjøpe en ATV for å kvitte seg med traktoren, noe han nå har gjort, sier Eva Øien.

God økning

SFG har hatt en formidabel økning i både solgte ATV'er og omsetning. Og nå håper Øien at den gode trenden skal fortsette.

- Vi ser at det var et godt valg i 2014 for å få et bein ekstra å stå på. I 2016 hadde vi hele 30 prosent omsetningsøkning fra 2015. Noe vi er veldig stolte av, og vi håper nå at det skal fortsette også i 2017. Vi har kjørt inn en ny modell på markedet som vi håper skal ta over for «gårdsbilene». På mange gårder i dag så er det de gode gamle Pick-up-bilene som fortsatt holder koken, og vi håper at den nye modellen vi nå har tatt inn skal ta over for den, sier Eva Øien.

Den nye modellen er en såkalt «side-by-side» ATV som er ganske stor og gjør 60 kilometer i timen. Og Øien forteller at det bare er å komme innom SFG for å ta en titt.

- De aller fleste bruker disse doningene til å utføre arbeider med, og dette kan være et nyttekjøretøy samtidig som mange bruker de for å ha det moro. Den ATV'en som vi selger mest av er nok en firhjuling med 650 kubikk, avslutter Eva Øien, produktansvarlig for ATV hos Scandinavian Forest Group.