• MER SNØ: Meteorologene har spådd mer snø i løpet av mandag ettermiddag og kveld.

For i følge meteorologene hos Yr.no er det meldt opp mot åtte centimeter til med snø i løpet av mandag ettermiddag. Noe som gjør at snømengden mandag kan komme opp mot 25 centimeter i store deler av kommunen.

Var varslet

Om man ble overrakset at det snødde mandag morgen, var man ikke oppdatert på værvarselet. For det har siden fredag forrige uke blitt spådd snø mandag. Noe som igjen altså ikke bør være en overrakselse at det kom snø mandag morgen.

Ifølge operasjonssentralen ved Innlandet Politidistrikt, har det skjedd en del utforkjøringer og uhell som følge av snøfallet, men at ingen av ulykkene har vært alvorlige.

Til Hamar Arbeiderblad forteller operasjonsleder ved Innlandet Politidistrikt, Sidsel Svarstad, at det er glatt på vegene og at mange har stått fast.

- Det er mest avkjøringer og folk som står fast. Det har vært jevnt og trutt fra klokken 8 i dag tidlig. Det er over hele distriktet, men kanskje noen flere vestover mot Gran og Lunner, sier Sidsel Svarstad til HA.

Ikke kjør med sommerdekk

Politiet har gått ut med store advarsler om å kjøre med sommerdekk på vintervegene her i Elverum.

- Skjer det en ulykke mens man kjører på dekk som ikke er egnet for dette føret blir man anmeldt for det, sier Svarstad til Hamar Arbeiderblad.

Forsikringsselskapet If oppfordrer i likhet med politiet bilister til å la bilen stå igjen hjemme dersom den har sommerdekk opplyser avisa.

Oppfordringer både fra Vegtafikksentralen, Statens Vegvesen, Politiet og Meteorologsik institutt er å ta det rolig i trafikken.