– Vi har hatt lyst til å lage et tilbud for barn og unge lenge. Tidligere i høst hadde vi en samtale med kulturkontoret og Ungdommens Hus, der vi kom fram til dette, forteller styreleder i Elverum Husflidslag, Sølvi Westvang. 

Hun synes Ungdommens hus er en kjempefin arena, hvor det er mange unge innom etter skoletid. 

Lærerikt og sosialt

Tanken bak er at tilbudet skal være lett å hoppe inn i, og noe en kan fullføre i løpet av en kveld.

– Det er fint hvis folk kan lære seg nye teknikker, og bli kjent gjennom en felles interesse, sier Westvang. 

Elverum Husflidslag vil i første omgang være på Ungdommens hus onsdager fram til Ungdommens kulturmønstring (UKM) i januar, og prosjektet vil bli drevet på dugnad av husflidslagets medlemmer. 

– Vi kommer blant annet til å ha en egen «strikkehjelp», der ungdommene kan ta med seg pinner og garn så hjelper vi til. I tillegg vil vi alltid ha én aktivitet som vi forbereder og har med materialer til, sier styrelederen.  

Forskjellige aktiviteter

Den første kvelden er det veving av reflekser som står på programmet. 

– Hvilke andre ting vi vil gjøre framover er litt opp til ungdommene selv og de som arrangerer. Så dersom noen har lyst til å være med og arrangere kvelder, er det bare å ta kontakt, sier Westvang. 

Har det vært lignende husflidstilbud for unge i Elverum før?

– Vi er jo en del av Norges Husflidslag, og der er det nesten 130 lag som har et «Ung Husflid»-tilbud som er organisasjonens satsing på barn og unge. Så det finnes mange steder i landet, men i Elverum har vi ikke hatt det før, sier hun.