Både Elverum og Halden viste gode takter gjennom hele kampen. Kanskje aller mest viste Elverum dette da de lå bak med fem mål, for så å ro i land uavgjort 35-35.

I 1. omgang fulgte lagene hverandre jevnt i store deler av omgangen. Elverum kom fort bakpå, og ledet første gang ved 7-6. Men derfra og godt ut i 2. omgang var det Halden som pepret Elverum med skudd.

Til pause stod det 16-19 til Halden, og 2. omgang startet like dårlig. Så dårlig gikk det at elverums førstekeeper, Morten Nergaard, ble benket og inn kom Vegard Bakken Øien. Heller ikke han kunne stanse målkalasen til Halden, som økte sin ledelse til fem mål.

Snudde kampen

Men så, midt i 2. omgang satte Elverum inn 5. giret og fikk kommet seg opp på uavgjort. Bare tre minutter før full tid, ledet Elverum flere ganger. Men det ville seg ikke, og Elverum fikk en siste sjanse for å vinne men spillet ble låst, og frikastet som ble gitt Elverum fire sekunder før slutt gikk ikke i mål. Dermed ble det poengdeling og det var mange skuffede spillere etter kampen.

En av de som ikke var fornøyd var nyankommende, Kevin Gulliksen.

- Vi gjør en litt for dårlig kamp og slipper inn alt for mange mål. Vi feiler i forsvaret, hvor vi ikke er kompakte nok. Slik slipper vi inn for mange mål, sier Kevin Gulliksen, som ikke er fornøyd med kampen.

- Nei, jeg er ikke fornøyd med det vi presterer i kveld. Vi har alt for få redninger, i tillegg er vi ikke agressive nok slik at de kommer lett til å scorer mål, sier Gulliksen.

Halden var heltente

En annen spiller som ikke var fornøyd etter søndagens kamp var André Lindboe.

- Det er serieåpning hvor mange vil mye. Spesielt de fra Halden, de var tente og klare. I tillegg setter de mange mål etter skudd de får mulighet til å skyte på, sier Lindboe.

Han kan ikke annet si enn at han ikke er fornøyd med kampen.

- At vi spiller uavgjort mot Halden er for dårlig. Vi setter 35 mål, og det skal være nok mål til å vinne en kamp. Men at vi slipper inn 35 mål er alt for dårlig. Vi skal ut å spille i Champions League og skal være det beste laget i Norge, så dette er ikke godkjent, sier André Lindboe.

Også sjefen sjøl, trener Michael Apelgren, kan være enig i at det ikke er bra nok når Elverum skal ut i Champions League.

- At det blir mange mål når vi har et så høyt tempo i kampen, det er greit. Men jeg synes at vi spiller inn i alle fall fem mål for mye, sier Michael Apelgren.

Han synes allikevel at ikke forsvaret var så dårlig som man får inntrykk av.

- Ser vi på hvor Halden skyter fra, så er det ikke de beste målsjansene de skyter på. De vokser veldig i kampen, og jeg synes at spillerne hos Halden viser at når de har dagen er de gode. Og da må vi være bedre, men det var vi ikke søndag, sier Michael Apelgren.

Men det er noe positivt med kampen

Sjøl om Elverum bare fikk ett poeng og det meste i forsvaret ikke hang på greip, så ser allikevel treneren positive saker i kampen.

- Det at vi havner bakpå og ligger fem mål under, for så å hente oss opp og lede med ett mål. Det er ganske sterkt gjort, og det viser at vi henger på å kjemper sjøl om vi ligger ganske langt bak. Noe jeg synes er veldig positivt, sier han og legger til:

- Når det er sagt, så er det ikke godt nok i kveld. Vi har mye å jobbe med når vi skal møte Kadetten Schaffhausen i Sveits torsdag kveld, avslutter Michael Apelgren.

Fakta

    1. serierunde Eliteserien menn

  • Elverum - Halden 35-35 (16-19)
  • Elverums lag:Morten Nergaard, Vegard Bakken Øien (målvakter), Aleksander Børresen (3), Nikolaj Mehl (3), André Lindboe (3), Jonas Burud, Kristian Ørsted, Håkon Ekren (2), Tine Poklar (2), Magnus Fredriksen (3), Richard Hanisch (7), Kevin Gulliksen (8), Thrainn Orri Jonsson (4)
  • Tilskuere: 1.592