Tanken bak hele prosjektet kom etter at han skulle samle informasjon om fiskevannene i Nordskogbygda. Han administrerer bygdesammfunnets nettside, og skulle derfor samle fiskevannene i et digitalt kart. Men, det var ikke bra nok med bare Nordskogbygda, så han tok like så godt og samlet inn informasjon om alle fiskevannene i hele Elverum kommune.

- Det ble vel til helt tilfeldig etter at jeg jobbet med prosjektet for Nordskogbygda. Etter hvert som jeg kom over vann og fikseplasser, så slo det meg at dette måtte da være bra å ha for hele kommunen. Så sagt, så gjort, sier Magnus Stenseth.

Han håper nå at fiskevannskartet vil bli brukt, ikke bare av de lokale innbyggerne men også av turistene.

- Jeg håper at dette er et kart som vil bli brukt av alle, både de som kommer til Elverum og også de som bor her til vanlig, sier Magnus Stenseth.

Mye informasjon

Nå har Stenseth samlet alle fiskevannene i kartet i Google, slik at kartet kan lastes ned i apper og sees på Internett. Og det er ikke bare hva fiskevannet heter som du får opplyst via kartet, men også om man trenger fiskekort.

- Når jeg startet med innsamlinga av informasjon, så jeg raskt at jeg måtte ha med litt mer også. Det vil være litt informasjon om hvilke fisk du finner i de forskjellige vannene, samt om du trenger fiskekort og tilleggsinformasjon til fiskeren som skal fiske i det aktuelle vannet, sier Magnus Stenseth.

Han har ikke sett et slikt tilbud tidligere, og derfor var arbeidet ikke vanskelig å skulle gjennomføre.

- Jeg har ikke sett et slikt kart tidligere og har lett litt rundt uten å finne noe tilsvarende. Derfor følte jeg at det var et tilbud som ikke var tilgjengelig for folk, så da gjorde jeg en innsats, sier Stenseth.

Men kartet er ikke helt ferdig, skal vi tro Horndalsingen.

- For fremtiden håper jeg at jeg i tillegg kan legge inn informasjon om turisthytter, koier og andre ting som vil være interessant for fiskerne, sier Magnus Stenseth.

Digitalt kart

Kartet er digitalt, på Google Maps sin funksjon og kan lastes ned til både mobil og PC.

- Akkurat nå ligger kartet på nettsiden til Nordskogbygda. Og kan både lastes ned og åpnes derfra. Man kan også gå inn på vår Facebook-side og søke opp Nordskogbygda, men kartet ligger i Google Maps og man kan laste det ned i apper som du har i dag, sier Magnus Stenseth.

Stenseth forteller at kartet er ment som et hjelpemiddel for de som ønsker å fiske og ikke kjenner til hvem som regulerer vannene og om man trenger fiskekort i de aktuelle fiskevannene.

- Det er slik i Elverum at vi har flere forskjellige foreninger som har forskjellige vann. Norde-Elverum har i nord for Trysilvegen, også har man Sørskogbygda som har en del vann hvor man ikke trenger fiskekort. Dette vil være tilgjengelig i kartet, hvor man trenger fiskekort eller ikke, sier Stenseth og legger til:

- Slik det er i dag, har vi flere forskjellige fiskekort. Altså, vi har ingen felles fiskekort, sier Magnus Stenseth.

Nå ønsker han også tips til kartet.

- Ta gjerne kontakt med meg via mail på magnusstenseth@gmail.com eller så kan du gå inn på Nordskogbygdas side på Facebook og fortelle hvor vi kan finne fiskevannene, avslutter Magnus Stenseth.

Kartet finner du her.