Egentlig skulle forhandlingene ha vært ferdig i september, men det har vært detaljer som måtte på plass før Michael Apelgren kunne skrive under på en kontrakt. Nå har han gjort det, og han fortsetter i svart og hvitt i to nye sesonger.

Sjøl er svensken veldig fornøyd med selve kontrakten og ikke minst at han nå får være i Elverum i to sesonger til. Og det var flere ting som gjorde at han skrev under.

- Den største grunnen til at jeg skrev under en ny kontrakt for Elverum er at jeg synes det er veldig gøy å jobbe med dette. Jeg trives veldig godt i Elverum og klubben. Det er gøy å komme til håndballkontoret, treninger og samlinger. Det var en av grunnen til at jeg skrev under en ny kontrakt med Elverum, sier Michael Apelgren.

Har utviklet seg positivt

Apelgren forteller at han trives veldig godt i klubben og har utviklet seg som trener. Noe som også veide tungt på vektskålen da han skulle vurdere en ny kontrakt.

- Jeg kjenner at jeg som trener utvikler meg, noe som er positivt. Jeg ser at jeg lærer meg nye ting hele tiden, noe som også er ganske viktig for meg. Jeg er en mye bedre trener nå, enn jeg var for noen år siden, sier treneren og legger til:

- Det er klart at om man er i et miljø hvor man hele tiden presser på for å bli bedre, er bra. Det føler jeg at vi gjør i Elverum, så derfor var også det et punkt jeg tenkte på når jeg skrev under den nye kontrakten, sier Apelgren.

Roser klubbens vilje

Grunnen til at ting har tatt litt lenger tid enn man ble forespeilet er at familien til Michael Apelgren skulle kunne være enige og at innholdet i kontrakten ble formet slik at også Apelgrens familie ble ivaretatt. Noe svensken roser klubben for.

- Det har tatt lang tid denne gangen. En av grunnene til det er at klubben har jobbet hardt med å finne en løsning på ting vi har funnet ut kunne være en utfordring. Og jeg merker at de har jobbet hardt for dette. Jeg roser klubben for den jobben de har gjort, og med dette arbeidet var det lettere å skrive under for Elverum, sier Michael Apelgren.

Han forteller videre at noen av de sakene som blir spennende i klubben, er den kompetansen de har opparbeidet seg og videreutvikler hver dag.

- Det å få være med i det «drivet» i klubben, å hele tiden vil være best og nå lengst er spennende å jobbe med. Men også at det i den siste tiden har kommet inn en del personer i teamet i klubben som er herlige og veldig kompetente. Det er moro og utviklende å jobbe med, sier Apelgren.

Han legger ikke skjul på at snuoperasjonen rundt det økonomiske i klubben også viser at klubben vil frem.

- Økonomien var mildt sagt «darrig», men nå er den snudd. Det arbeidet som klubben har lagt ned der, er veldig bra. Man ser at klubben stadig går fremover, og det er morsomt å være med videre på den reisen, sier Michael Aplegren.

- Personlig ville jeg fortsette

Den svenske suksesstreneren har vært etterspurt, spesielt har ryktene gått i retning av at Michaels svigerfar ønsket han til Göteborg Håndball. Noe som altså ikke blir noe av, i denne omgang. Han innrømmer at det har vært flere som har ønsket han som trener.

- Ja, det har det vært. Men i bunn og grunn så har det hele tiden vært min personlige mening og ønske om å få fortsette som trener i Elverum. Jeg har all respekt for min kjære samboer, Therese Albrechtson, har fått ofre en del av sitt arbeidet. Det at hun gjør dette i to år til, gjør meg veldig glad. Men igjen må jeg takke klubben for at de har funnet en løsning for vår familie, slik at vi kan fortsette å bygge klubben og laget og ta flere titler, smiler Michael Apelgren.

Han gleder seg nå til fremtiden, og ønsker også å takke Taigan for alt de gjør for laget.

- Det er utrolig moro å se det engasjementet rundt klubben, også har vi Taigan som er med oss rundt i Norge og også nå på mange kampene i Europa. Det er morsomt å få være en del av håndballfamilien og ta en del i dette, avslutter Michael Apelgren.

Viktig signering

Den sporslige ledelsen i klubben, Bjørnar Myhren og Nils Kristian Myhre, er godt fornøyd med at de endelig fikk i land en kontrakt med Apelgren.

- Vi er veldig fornøyde med at «Micke» blir med i to år til. Nå kan vi bygge videre på de satsningene vi har gjort og utvikle oss sammen med Michael Apelgren. Alt i alt er vi veldig fornøyde med at vi har blitt enige, sier Nils Kristian Myhre.

Neste kamp Elverum spiller er mot Sandnes hjemme i Terningen Arena onsdag 1. november. Kampen starter klokka 18.00.