• 4G+: Basestasjonen på Varden vil sende ut to frekvenser, noe som vil gi 4G+.

Prosjektleder for dekning i Telenor, Pål Lukashaugen, kan fortelle at i løpet av mai skal de slå på 4G-senderen i Hernes. Også ellers i Elverum kommune jobbes det med å bedre 4G-dekningen fra Telenor.

- Nå i mai vil det komme 4G i Hernes. Vi planlegger å være ferdig i Elverum kommune i 2017, sier Pål Lukashaugen.

I fjor ble basestasjonen i Nordskogbygda oppgradert til 4G og 4G+. Nå i april ble basestasjonen på Madsberget på Flishøgda også oppgradert. Nå står altså Hernes for turen. Da vil det bli god 4G-dekning helt fra Elverum til Midtskogsberget i Trysil kommune.

4G+

Enkelte steder i Hernes har man allerede 4G-dekning, men det er signaler fra andre sendere rundt om i Elverum. Med egen 4G-sender i Hernes, vil man i tillegg frigi kapasitet på de andre senderne, samtidig som hernesingene vil få bedre og mer stabil dekning på 4G.

- Nå i løpet av mai vil den 4G-senderen bli satt i drift i Hernes. Her vil det også bli 4G+, noe som vil gi gode hastigheter på surfing via mobilen, sier Lukashaugen.

4G+ tillater mobilen å bruke flere frekvenser for å kunne surfe raskere. 4G i Norge sendes på 800 MHz, 1.800 MHz og 2.600 MHz. 4G+ bruker 800 og 1.800 MHz-frekvensene.

- Da vil man kunne få teoretiske surfehastigheter opptil 225 mbit/s i nedlastningshastigheter, sier Pål Lukashaugen, prosjektleder for dekning i Telenor.  

Fakta
  • 4G er en teknologi for fjerde generasjons mobiltjenester (4G) i mobilnett, en etterfølger til 3G og 2G.
  • 2G er andre generasjon i mobilnettet, eller best kjent som GSM.