Leder i Sørskogbygda Vel, Jarne Liengen, er godt fornøyd med at banen endelig er ferdig. Han forteller at givergleden var stor, og egnasjementet rundt sandvolleyballbanen er stor.

- Vi har hatt noen timer her, men det meste er det Senderud som har gjort. Så vi har ikke hatt så mange dugnadstimer som vi hadde på det nye sanitæranlegget vi har her. Men noen timer har det blitt, sier Jarne Liegen.

Fikk midler

Liengen kan fortelle at Sørskogbygda Vel står som initiativtaker, og sammen med Elverum kommune, Senderud, Norsk Tipping og Sparebanken Hedmark har de fått et flott anlegg.

- Planene ble påbegynt i fjor, og vi søkte Norsk Tipping og «Tippemidler». Der fikk vi 96.000 kroner. Men det ville ikke bli nok, så da tok vi kontakt med Sparebanken Hedmark, og de var mer enn villige og der fikk vi 43.000 kroner, sier Jarne Liengen, leder i Sørskogbygda Vel.

Men enda var det ikke nok, så Velet har lagt i en del sjøl også. Hele 86.000 kroner har Sørskogbygda Vel lagt i anlegget på Lisjøen. Og nå står sandvolleyballbane klar til bruk. Totalt har sandvolleyballbana på Lisjøen kostet rundt 200.000 kroner, kan Rolf Storsveen i Elverum kommune opplyse.

I følge Ragnar Forårsveen, tidligere leder i Velet, så blir det utplassert et par baller som blir liggende i en kurv ved garderobene.

Åpent for alle

Forårsveen poengterer det at denne volleyballbana er åpent for alle og alle som vil kan benytte seg av den. De er ikke helt ferdige med å pynte rundt bana, men sjølve volleyballbana ble ferdig fredag 17. juni.

- Nå er nettet på plass, så da mangler det bare volleyballspillerne, sier Ragnar Forårsveen.

Bedre parkering

Det er ikke bare sandvolleyballbane som har blitt ordnet med ved Lisjøen. Velet har i samarbeid med grunneier, Ola Sveen, utvidet parkeringsplassen, slik at det nå er plass til i overkant av 12 biler til.

- Vi har fått dispensasjon av Ola Sveen til å bruke noe av hans grunne til parkeringsplass. Veldig hyggelig at vi får lov til å utvide parkeringsplassen her, noe det har vært behov for, sier Ragnar Forsårsveen.

Kostnadene ved å utvide parkeringsplassen beløper seg til rundt 15.000 til 20.000 kroner kan Jarne Liegen fortelle.

Mesteparten av arbeidet, både med parkeringsplassen og sandvolleyballbana har de satt bort til entreprenør. Og det er Senderud som har hatt jobben.

Nå ønsker Sørskogbygda Vel at folk skal bruke sandvolleyballbana og de hilser nå sommeren velkommen tilbake.

- Vi vet at når det er fint vær og varmt, så er det fult på Lisjøen. Så da vil det nok bli mange som bruker bana, sier Ragnar Forårsveen.

Berikelse for bygda

Jarne Liengen og resten av Sørskogbygda Vel ser på den nye sandvolleyballbana som en berikelse for bygda. Også Rolf Storsveen, rådgiver for idrett og fysisk aktivet i Elverum kommune, ser bare positivt på dette.

- Dette er et veldig bra tiltak. Og alt som er med på å skape aktivitet i bygda er veldig bra. Det anlegget de har laget her er veldig fint i forhold til å skape aktivitet i tillegg til bading, sier Rolf Storsveen.

Storsveen har vært behjelpelig med søknad om tippemidler, og i dag var han på befaring for å se det nye anlegget.

- Det er mange frivillige lag og foreninger som benytter seg av tippemidler. Min jobb er jo å hjelpe de til å finne gode løsninger for tippemidler og søknaden. Velet er jo beretiget til å motta tippemidler, så de søkte og fikk tilsagn, sier Rolf Storsveen.