1. november var første dag på jobb som Trysils nye kirkeverge for Marion Olsen. Hun er bosatt i Elverum og har bodd i Norge siden 17. mai 1992.

Det var den store kjærligheten som fikk henne til å flytte over grensen.

- Mannen min, Terje Olsen, spilte fotball på Leverkusen da vi møttes i 1982, forteller hun. Ti år senere flyttet de til Norge og Elverum. Før den tid hadde hun bare vært med til Norge på ferier.

Å kommen flyttende på selveste nasjonaldagen var en spesiell opplevelse. Tyskland har også en nasjonaldag men det feires på et helt annet nivå enn vi gjør her hjemme.

Nå flytter hun på seg yrkesmessig og blir kirkeverge i Trysil.

- Vi blir fortsatt boende i Elverum men jeg kommer til å pendle, sier Olsen.

Hun har ikke jobbet som kirkeverge før, men med hennes yrkesmessige bakgrunn med økonomi og ledelse, kombinert med hennes ønske om å gjøre noe meningsfullt for andre, ble kirkeverge et naturlig valg.

- Jeg har funnet ut gjennom min yrkeskarriere tidligere at dette er en jobb der jeg får brukt det jeg kan og ønsker å jobbe med, sier hun.

Olsen tenker på at kirken har betydning for alle, enten man går ofte eller en gang i året.

- jeg har ambisjoner om å skape en trygg og god arbeidsplass for kirkens ansatte her slik at de får gode forutsetninger til å gi videre til menighetene, sier hun.

Den første tiden skal hun bruke på å bli kjent, før hun finner ut hva hun mener fungerer og hva som bør endres på

Hun liker at arbeidsdagen er variert og at det er en miks mellom praktisk jobbing med mennesker og jobbing på kontoret.

- Jeg ser for meg at mye må tilpasses og finne løsninger på ulike utfordringer og oppgaver, sier hun.

Olsen er ikke veldig godt kjent i Trysils sju sogn, og kommer til å ta en tur for å besøke alle kirker og lokale menighetsråd.

Privat er Olsen mamma til en voksen jente, og hennes store hobby og lidenskap er dyr., Hun er oppdretter av hund av rasen hovawart.

- Jeg har hatt 17 kull. Akkurat nå har jeg to pensjonister hjemme, men eier flere hunder som er satt i pensjon, forteller hun. Sin første hund fikk hun i 1993. Først skulle hun ha en familiehund. Så ble det en til - og slik ble en oppdretter satt i gang.

- Vi har også en sibirkatt som det er meningen at vi skal avle på, sier hun. Både hun og datteren har også drevet med hest, men har ikke hatt muligheter til det de senere årene.

- Jeg har vokst opp med hest og dyr, sier hun som også har hatt marsvin og kaniner. Ri hest begynte hun med som 2 1/2 år gammel jente da bestefaren tok henne med i stallen