Elverum: Kristian Trengereid blir ny rådmann i Elverum etter Irene Evenstad Midtlund. Innstillingsutvalget kom i dag med sin anbefaling til kommunestyret som formelt ansetter Trengereid førstkommende torsdag.

Innstillingsutvalget har bestått av ordfører Erik Hanstad (H), Ingvar Midthun (Ap), Arnfinn Uthus (Sp) og Inger-Johanne Norr (Fagforbundet).

Utvalget har i tillegg fått hjelp fra firmaet Headadvisor i prosessen.

Trengereid kommer fra jobben som rådmann i Trysil der han har jobbet siden 2002. Det var også seks andre søkere til rådmannstillingen i Elverum. Disse var: Stig Hoseth, Aasmund Hagen, Elisabeth Mathiesen, Anne Christel Johnsgaard, Unni Myrvold og Per Sverre Ersvik.

- fornøyd

Ordfører i Elverum, Erik Hanstad sier ansettelsesutvalget er enstemmig i sin anbefaling.

- Vi har hatt gode samtaler og et godt samarbeid i utvalget og vi var enige da vi skulle konkludere, sier Hanstad. Han sier det ikke har vært bevisst politikk å rekruttere ny rådmann utenfor kommunen.

- Nei, det har ikke vært noen forutsetning. Vi har gjort en helhetsvurdering og Trengereid var den vi landet på, sier Hanstad. Han håper at den nye rådmannen i Elverum skal være på plass til 1. oktober.