• Det var her på RV 25 den tragiske ulykken skjedde natt til 3. juli.
    FOTO: Stein Cato Nybakken

Elverum: Både politiets etterforskning og rapporter fra Statens Vegvesen og ingeniørfirmaet Rekon konkluderer med at farten var svært høy i forkant av den tragiske ulykken natt til 3. juli i år. Statens Vegvesen vurderer farten til minimum 160 km/t. Rekon konkluderer på sin side med at farten må ha vært minimum 144 km/t. Fartsgrensen på stedet var 80 km/t da ulykken skjedde.

- Rekon og Statens vegvesen har sett på ulykken fra noe forskjellige vinkler. Rekon har rekonstruert hendelsforløpet mens Statens Vegvesen har sett på bilens tekniske tilstand og undersøkelser på ulykkesstedet, sier etterforskningsleder Roger Næss hos elverumspolitiet. Rapporten slår fast at to av passasjerene i bilen ikke brukte bilbelte. Den tredje passasjeren hadde beltet kun rundt livet og under armen.

- Det er heller ikke gjort noen funn som tilsier at bilen var i dårlig teknisk stand. Dette er en elgstrekning og bilen kjørte først på en elg. Bilen skjente over i grøfta og traff en stein før den stoppet mot et tre, forteller Næss.  

Kjørte på elg

Det var natt til 3. juli i år den tragiske ulykken skjedde på riksveg 25 i Hernes. Oda Aurora Knappe Løkting (18) fra Sørskogbygda og Lars Erik Otnes Sagvold (19) fra Rendalen var omkommet da politiet kom til stedet. Eva Charlotte Pedersen døde av skadene på Ullevål sykehus noen timer senere. Føreren av bilen overlevde. I to avhør har han forklart at han husker lite av det som skjedde. 18-åringen er fremdeles siktet for uaktsomt drap.

- Saken er snart etterforsket ferdig hos politiet og vi sender den om ikke lenge over til statsadvokaten som avgjør om det skal tas ut tiltale mot sjåføren, sier Roger Næss.

Pårørende varslet

De pårørende og etterlatte er varslet om innholdet i rapporten. De gir uttrykk for at de er lettet over å ha fått flere svar på hva som skjedde denne natten. Familienes bistandsadvokat er Helge Hartz.

Saken oppdateres