Bare på under ett døgn ble hele 146 bilførere stoppet for å ha kjørt for fort. I følge Hamar Arbeiderblad ble disse stoppet på Rv. 3 gjennom Østerdalen, Rv. 3 og Rv. 25 i Elverum og på Hedmarken. 

Natt til lørdag røk fire førerkort i en kontroll på Rv. 3 og 25 i Elverum. 41 forenklede forelegg (bøter) ble gitt, noe som er ganske mye.

101 bilister ble ifølge HA bøtelagt for høy hastighet på vegene i Hedmark bare natt til lørdag. På dagen lørdag fortsatte kontrollene, noe som ga resultater.

96 km/t i 60-sone

Under en kontroll i Elverum mellom klokka 13.24 og 17.56 lørdag, ble det tatt 33 råkjørere i 60-sonen. Høyeste hastighet ble målt til 93 km/t. Dette var på Trondheimsvegen, altså Rv. 3 mot Rena.

Seks av de som ble kontrollert mistet førerkortet på stedet. Ytterligere 26 fikk forenklet forelegg. I tillegg ble en bilfører anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort, melder Hamar Arbeiderblad.

Også gjennom Østerdalen gikk det for fort i helga, da en bilfører ble fratatt førerkortet etter å ha kjørt i hele 129 km/t i en 80-sone. I tillegg ble en annen bilfører fratatt førerkortet, også her var farten for høy.

I denne kontrollen ble også 12 bilførere ilagt bot, melder avisa.

Politiet oppgitt

Politiet er nå ganske oppgitt etter helgas resultater av kontroller utført på vegene her i Hedmark. Hamar Arbeiderblad har snakket med operasjonsleder Terese H. Bylterud, og hun skjønner ikke hva sjåførene tenker med.

- Jeg vet ikke hva folk tenker på når de kjører slik. Fartsgrensene er satt slik de er fordi man mener at det ikke er forsvarlig å kjøre fortere enn dette, sier Bylterud til avisa og legger til:

- Det er vel mange som får lyst til å teste grensene når de har kombinasjonen av fin bil og tilsynelatende fin veg, avslutter Bylterud.