– Vi har solgt jevnt og godt av alle arrangementene i år, og det er fryktelig morsomt for oss som arrangerer selvfølgelig, sier festivalleder og sommelier Ingvild Haugbråten.  

Den 10. og 11. november blir tredje gang festivalen arrangeres i Elverum, og Haugbråten tror ikke det blir den siste.

Noen Nye elementer i år

– På festivalprogrammet står fremdeles øl, vin og brennevin, men vi har lagt til noen helt nye elementer i år. Blant annet portvin og vafler på Glomdalsmuseet, der det bare er igjen to billetter nå, forteller hun. 

En annen nyhet er arrangementet «Vin og vegetar» på Matglede, og «100-lappen» for de som vil gjøre en liten privat smaksrunde. 

– Seks restauranter i Elverum vil ha merket «100-lappen» på døra under Smaksfestivalen, og da kan publikum som ønsker gå inn få litt mat og drikke for 100 kroner, forklarer Haugbråten. 

To av arrangementene det var ventelister på i fjor, er alt er utsolgt i år. Det gjelder er blåturen «På hjul med øl og akevitt..» og øl & sjokoladesmaking med Espen Smith. 

Håper på 700 - 800 besøkende

Arrangørene ligger godt an med forberedelsene to uker før festivalen går av stabelen, og Haugbråten håper på mellom 700 og 800 betalende gjester helgen 10. og 11. november.

– Det er ikke så veldig stort antall på de ulike arrangementene, for det skal være litt eksklusivt. Folk skal føle at de får kontakt med vinmakeren, produsenten eller den fagpersonen som er der, sier festivallederen.

Hun legger vekt på at Smaksfestivalen er for absolutt alle, og at man ikke trenger være vinkjenner for å få utbytte av arrangementene. 

– Har du mye kunnskap om vin så er det morsomt å snakke med de som kanskje kan enda litt mer enn deg, og kan du ingenting om vin så er de der for deg, forsikrer Haugbråten. 

Hun tror årets Smaksfestival blir helt magisk smakfull.