• Knut Storberget åpner årets "Movies on War" i Elverum. (Foto: Stortinget/Terje Heiestad)

Knut Storberget har takket ja til å foreta den offisielle åpningen av Movies on War.

-Storbergets politiske karriere og hans lokale tilknytning gjør ham perfekt til jobben, og vi er svært glade for at han har takket ja», sier programansvarlig Mona Pedersen. -Ekstra hyggelig er det at Storberget har signalisert at han er svært begeistra for festivalprogrammet, heter det på festivalens hjemmeside.

 

Program med noe for alle

Programmet har vært klart siden 1. november, og årets hovedtemaer er Fake News, 1917 og Kupp. Innholdet åpner for at alle og enhver skal få gode og minneverdige festivalopplevelser, skal vi tro programansvarlig Mona Pedersen.

 -Vi har et ungdomsprogram for skoler i Elverum, fokus på Fake News gjennom film og debatt, svært sterke filmer fra Syria, svart komedie fra Finland, tørrvittig tysk skråblikk på etterkrigstiden, stumfilm med live jamorkester, verdenspremiere på Moddis dokumentarfilm om forbudte sanger. Det blir også Moddi-konsert, filmquiz, foredrag om Norge som våpenprofitør, søkelys på Cuba og Che Guevara, møte med Le Ly Hayslip som figurerer i Oliver Stones Heaven and Earth og mye mer. Rett og slett et svært solid program med noe for de fleste, forteller Mona Pedersen.

 Les alt om festivalen på  http://moviesonwar.no/